top of page

Wat moet je met al die christelijke coaches?

Het eerlijke antwoord is dat ik het niet weet. En jij wellicht ook niet. Dat geeft niet. Maar nu vertellen we graag wat christelijke coaching voor ons inhoudt. Zonder al te veel vakjargon. Want dat kan ik je wel vertellen, maar wat heb je eraan? Lees hier wat wij belangrijk vinden aan christelijke coaching.

#1 Startpunt van de christelijke coach bij Jozua en Kaleb

Christelijke coaching is niet zomaar iets. 'Jozua en Kaleb' is begonnen na een gebed. In Numeri 13 zien we twee mannen als onderdeel van een groep van 12 mensen op pad gaan naar Gods belofte. Jozua en Kaleb houden elkaar vast en bemoedigen elkaar, nemen gezamenlijk het risico om op God te vertrouwen en reuzen te verslaan. En de christelijke coaching van Jozua en Kaleb komt daar dicht bij in de buurt. We leggen het uit.

#2 Ongeacht tegenslagen..

Een christelijke coach zorgt ervoor dat jij - ongeacht de tegenslagen - blijft vertrouwen op de belofte van God en dat jij het juiste netwerk om je heen hebt om samen te wandelen in Gods belofte. Trouwens, de christen coach is niet degene die daadwerkelijk aan zet is. Want dat ben jij. Maar de christelijke coach bemoedigt jou en spoort jou aan om op de belofte van God te vertrouwen en de juiste mensen om je heen te creëren.#3 De christen coach is misbaar

Want een christelijke coach is na een tijdje weer weg. Ons programma 'I Am' duurt bijvoorbeeld 4 maanden. Daarna sta je er weer alleen voor. Maar dat is dus niet de bedoeling. Want we zijn gezamenlijk het lichaam van Jezus Christus. Dus één van de belangrijkste doelen van Jozua en Kaleb is dat jij tijdens het traject mensen om je heen verzamelt die jou steunen.


#4 Gods resultaat voor jou door christelijke coaching

Ohja, we kunnen ook de basis vaardigheden noemen van luisteren, samenvatten, doorvragen enzovoorts. Maar dat is het minimale wat je kunt verwachten. Naast het helpen creëren van een stevig netwerk om jou heen, te vertrouwen én handelen naar Gods belofte, coachen we jou ook het luisteren en handelen naar Gods stem en leiding, angsten en onzekerheden te overwinnen, resultaten te halen en met Gods kracht jouw verlangen realiseren. Ps. Ik heb bijna de behoefte om allerlei excuses te bedenken en wetenschappelijke argumenten in de strijd te gooien om het begrip 'coach' te verdedigen. Maar mijn simpele reactie is dat ik dat niet ga doen. Wil jij christelijke coaching van Jozua en Kaleb ontvangen omdat het je nu niet lukt om dat verlangen dat God in je hart heeft gelegd, te realiseren?

Besef dat we met Jozua en Kaleb niet zomaar praatsessies houden, maar van dromen naar doen gaan. Samen met God.

Meld je aan bij een van onze programma's.


Recente blogposts

Alles weergeven

Alles mogelijk door Christus?!

Het is nogal een tekst: ‘Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft.’ Je kunt dit vinden in Filippenzen 4:13. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar geloof je dat echt alles mog

Comments


bottom of page