top of page

Au...

Zorgen maken. Wie doet het niet.

Tegelijk is zorgen maken een van de grootste gifangels die jouw groei belemmert. Ohja, ik wil je 1000 hartjes geven voor alle pijn die je is aangedaan waardoor je nu jezelf beschermt voor nog meer pijn. Wat denk je van de gascrisis, de oorlog, de inflatie, jouw persoonlijke leven. Het lijkt misschien wel alsof je identiteit bepaalt wordt door de omstandigheden. Wie jij bent? Je bent het even kwijt.

Of je gelooft dat het normaal is dat jij pijn hebt, dat het bij jou hoort.

Nou, dat is het niet.


Ontvang de angel van zorgen maken niet, geef 'm door aan Jezus

Trouwens, zorgen maken is niet hetzelfde als zorgen voor.

Zorgen voor is een prachtig iets, zorgen maken is een beperking.

Zorgen maken is een doorn die zich vastprikt in jouw lichaam en er alleen uitgetrokken kan worden als je er pijn voor over hebt.

Ik neem je straks mee naar een eeuwenoud verhaal, maar eerst wil ik je iets persoonlijks vertellen. Ik was er best goed in, mij zorgen maken. Ik focuste mij op de zorgen die ik had, het effect? Ik groeide niet. Persoonlijk en zakelijk liep ik vast. Richtte ik mij op meer klanten werven of richtte ik mij op het dienen van mensen? Een wereld van verschil. Focus ik mij op de zorgen die ik heb en laat ik ze mij beïnvloeden of beïnvloed ik mijn zorgen?

Jezus vertelde ooit dit verhaal (Mattheus 13): Er was een boer en hij ging zaad strooien op zijn akker. Een deel van het zaad kwam op de weg, een deel op steenachtige grond (zodra het zaad opkwam, verdorde het weer omdat het niet kon wortelen), een deel kwam tussen de dorens en distels en een deel kwam in goede grond en dit bracht vrucht voort.

Wat valt op? De dorens en distels vertegenwoordigen de zorgen, de af- en verleidingen, dit zorgt ervoor dat jij je bezorgt gaat maken en niet doet wat je moet doen. In het begin groei je wel, totdat de dorens je inhalen. Je focus gaat uit naar alles behalve dát wat je wel moet doen. En dat is vrucht dragen.


Je bent gemaakt om vrucht te dragen, goed te doen, lief te hebben. En zorgen maken is funest voor jouw missie. Je kijkt naar de dorens die jouw groei in de weg staan. Laat de dorens niet over jou heersen, maar trek de dorens uit. Ze horen niet bij jou.


Het is niet voor niets dat er in 1 Petrus 5:7 staat: ''Werp al je zorgen op Hem, want Hij zorgt voor je.'' Ontvang je zorgen niet, geef ze door.


Plak een nee-nee sticker op jouw leven, je gezin, je bedrijf met de woorden:

''Hier worden geen zorgen bezorgd''

En als ze wel even door de brievenbus gefrommeld worden, geef jij ze rustig door aan Jezus. Want Hij zorgt voor je.


Eén van de teksten die mij bemoedigden om full time te gaan voor Jozua en Kaleb is Mattheus 6:33: 'Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zal u erbij gegeven worden.' Het hielp mij als ik even kortsluiting kreeg en vertrouwen nodig had om vol goede moed door te gaan. En wat ben ik blij dat ik mij niet door mijn zorgen heb laten leiden.


Trek die angel van zorgen maken eruit. Maak je geen zorgen, maar geef ze door.

Plak die nee-nee sticker op je leven, ontvang je zorgen niet maar geef ze door.

Maak je geen zorgen, want Hij zorgt voor je.

Deze week organiseer ik een 'Pain & God' week. Drie sessies met een paar prachtige mensen. En opnieuw heb ik veel pijn en zorgen gehoord. Dat er pijn en zorgen zijn hoef ik je niet te vertellen. Maar er is ook meer. Veel meer. Herstel, genezing, groei, toekomst. Zijn Naam is Jezus.


Jij bent al rein door de Woorden die Jezus tot je sprak (Johannes 15). Blijf investeren in je relatie met Jezus, Hij kent jou en heeft jou gemaakt. Dan zal je meer vrucht dragen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.


Mocht je hier keertje over willen doorpraten, plan hier je gratis consult van 30 minuten.


Je hoeft je geen zorgen te maken. Geef ze door.


Maurice


Recente blogposts

Alles weergeven

Alles mogelijk door Christus?!

Het is nogal een tekst: ‘Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft.’ Je kunt dit vinden in Filippenzen 4:13. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar geloof je dat echt alles mog

Comentarios


bottom of page