top of page

Alles mogelijk door Christus?!

Het is nogal een tekst: ‘Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft.’ Je kunt dit vinden in Filippenzen 4:13. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar geloof je dat echt alles mogelijk is? Als je naar God kijkt, dan geloof je misschien ergens wel dat God alles kan, maar dat is wat anders dat er alles mogelijk is in jouw leven? Jouw bankrekening, er zou best wat meer op kunnen staan. Toch? Of die vervelende ziekte die er al maanden voor zorgt dat je niet op en top je werk kunt doen en er voor je gezin bent. En die buurman, waar je al jaren ruzie mee hebt. Als dan alles mogelijk is, kan God er toch ook wel voor zorgen dat hij verhuist? Als God almachtig is... Als alle dingen mij mogelijk zijn door Christus... Als mijn hemelse Vader mij gemaakt heeft... Als God liefde is... Als… Ken je dat woordje? 'Als.' Je kunt regelmatig het woordje ‘als’ gebruiken. Wat als er morgen een dikke auto voor mijn deur staat. Wat als ik de loterij win. Wat als ik een roeping krijg om naar China te gaan. Wat als… Wat als God. En dan.. Ja dan zou God vast op jouw manier alles doen, precies zoals jij wilt. Ken je die gedachten? Ik wel. De vraag is vooral: Zijn ze ook Bijbels? En neem jij verantwoordelijkheid door vanuit het geloof dat God je geeft, te leven? De enige zekerheid die er is in het leven is dat God doet wat Hij belooft. En vooruit, nog eentje die daarbij hoort, maar we soms moeilijk vinden te accepteren: Als jij tenminste ook Gods leiding volgt. Natuurlijk, je liefdevolle Vader kan je altijd in je nekvel pakken en op de juiste plek zetten. Maar Hij vraagt wel gehoorzaamheid. Het complete volk Israël liep hun belofte mis om in het beloofde land te wonen. Puur en alleen omdat ze de belofte van de ‘Ik ben die Ik ben’ niet vertrouwden en er niet naar handelden. Je kent Paulus. De man die door Jezus van zijn voetstuk werd gegooid, omdat hij in de wereld moest getuigen wie Jezus is. Iedere christen heeft de roeping om heilig te zijn, zoals God heilig is. En Paulus had een grote opdracht. Kostte wat het kost het evangelie verspreiden. En dat is een belangrijke sleutel. Paulus deed er alles aan om zijn opdracht te vervullen. Hij had er alles voor over. Hij werd gestenigd, gemarteld, in de gevangenis gegooid, schipbreuk geleden. Maar toch zegt Paulus: ‘Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft.’ Verdrukking en vervolging is een belofte gedaan door Jezus, áls je in het Koninkrijk van God aan de slag gaat. Je zal vrucht dragen, maar je zal ook verdrukking ervaren. Dat hoort er eenmaal bij omdat God zelf het gezegd heeft. Als je verdrukking ervaart, is het dan iets omdat je in Gods Koninkrijk aan de slag bent? Of heeft de satan een voet tussen de deur bij jou, omdat je je nog ergens van moet bekeren? Het ligt niet aan God hoor. Jezus heeft alles al gedaan. De duivel maakt het niet uit wat er gebeurt, zolang jij maar kapot gaat. Dat is zijn doel, of je nu wel of niet het Evangelie van Jezus verspreid. Als je leeft door de Geest, wandel dan ook door de Geest. Iedere dag. ‘Áls’ je het Evangelie verspreid met de gaven en talenten die de Vader jou gegeven heeft, dan zul je verdrukking krijgen, omwille van Zijn naam. En dan is het belangrijk dat jij als hemelburger, die geplaatst is in de hemelse gewesten, de strijd aangaat. De duivel is allang veroordeeld. Jezus is Koning. Jezus is geplaatst boven alle machten en krachten. En de macht die Jezus aan jou gegeven heeft als volgeling, mag je inzetten. Omdat dat is wie jij bent. Laatst liep ik er zelf nog tegenaan toen ik naar een kerkdienst ging. De keer daarvoor had ik de hele dienst gebeden en had ik daarna een ontroerend gesprek met iemand. De Geest had mij precies op het juiste moment woorden van kennis gegeven. De dienst erna had ik dus zin om weer te gaan en te bidden. Maar tijdens het fietsen naar de samenkomst, blokkeerde mijn lichaam. Terwijl ik nooit ziek ben. Mijn hele lichaam verstarde van het ene op andere moment. Ik overwoog om terug naar huis te fietsen, totdat ik een seconde later doorhad dat dit een poging was om ervoor te zorgen dat ik niet naar de dienst ging en niet ging bidden voor de mensen die ik daar zou ontmoeten. Ik fietste door, haalde vreugde uit de kracht van de Heer en de duivel vluchtte weg. Voor hen die geloven is alles mogelijk. Wat jouw verlangen ook is, als het van God is, is het mogelijk. Als jij tot zegen wil zijn, moet je daarvoor wat doen. En moet je dus rekening houden met bepaalde verdrukking. En die strijd kun je alleen aangaan vanuit de positie die je hebt gekregen van Jezus Christus. Jij bent een kind van God, een heilige hemelburger, gebouwd op het fundament van de apostelen en de profeten, waar Jezus Christus zelf de hoeksteen van is. Alles is mogelijk. Echt alles. De Geest van Christus geeft jou de kracht daarvoor. Gesprek hierover aangaan? Dat kan! Je bent welkom. Dit gesprek is gratis. Klik hier voor het plannen van je afspraak.

Ps. Vanaf september 2022 staat op de YouVersion Bijbel App het leesplan ‘Alles mogelijk door Christus?!

Comments


bottom of page