top of page

Wanneer kom jij tevoorschijn?


Ken je die prachtige sentimentele bordjes met teksten:


‘Wees sterk en moedig, want de Heer is met je?’


Je loopt een huis binnen en zo’n plaatje hangt pontificaal aan de muur. Er zit een prachtig verhaal achter, want ja, het is een Bijbeltekst. En niet zomaar eentje, God beloofd dat Hij met je is. Alleen jij ervaart helemaal niets van dat alles.


En sterk en moedig zijn?


‘’HOE DAN?’’


Kijk hier het filmpje of lees verder.


God heeft zich in de Bijbel geopenbaard als de ‘IK BEN DIE IK BEN’, niet de ‘Ik was die ik was’.


God is nu nog steeds dezelfde.


Ook al krijg je soms het idee dat er vooral in de tijd van de Bijbel mooie wonderen gebeurden en dat dit verleden tijd is.


En mocht er in deze tijd nog wel eens een wonder gebeuren, is dat zeker niet in jouw leven.

Je begint ondertussen moedeloos te worden.


Je dromen en verlangens heb je al lang onder de bank geschoven.


Die plek waar je niet eens met je stofzuiger durft te komen. Bang voor al het stof dat eronder vandaan komt. Sinds er een aantal kinderen in mijn huis rondlopen, ben ik genoodzaakt regelmatig onder de bank te kijken. Meestal op zoek naar speelgoed.


En weet je wat iedere keer opvalt? De kinderen zijn hartstikke blij met het speelgoed dat ik onder de bank vandaan haal. Meestal haal ik snel het stof eraf, poets het stuk speelgoed wat op, en geef ik het als nieuw aan de kids. Je moet die blije hoofdjes eens zien.

Wat ligt er onder jouw bank? Welke dromen en verlangens heb je diep weggestopt?

Als je in het verhaal van Jozua duikt, zie je dat hij een enorme weg heeft afgelegd. Als assistent van de wereldleider Mozes, heeft hij vrijwel iedere belangrijke gebeurtenis meegemaakt.


  • Jozua was ooggetuige van hoe Mozes de twee stenen tafelen kapot smeet.

  • Hij heeft gezien hoe Mozes’ gezicht glansde door de overvloedige aanwezigheid van de IK BEN DIE IK BEN.

  • Jozua was één van de twaalf verspieders die het beloofde land mochten verkennen én vervolgens nog bijna 40 jaar in de woestijn moest rondzwerven.

Daar is flink wat stof in zijn kleren gaan zitten. En dan eindelijk kwamen ze opnieuw aan bij de grens van het beloofde land. De beloftes van God werden opnieuw tastbaar. 38 jaar geleden hadden ze al iets geproefd, ze hadden een megadruiventros geplukt. Ze hadden al iets van Gods goedheid gezien, het land dat overvloeit van melk en honing.


En dan is het moment daar dat Jozua het leiderschap van Mozes overgedragen krijgt. Jozua is aan zet, met al het stof van de droge woestijn nog op zich.


Kan je het je voorstellen?


Jozua moest jaren wachtten, totdat hij eindelijk opnieuw een stap kon zetten in dat wat God al jaren geleden beloofd had. En hij verlangde er intens naar, die heerlijke toekomst van zijn Vader.


Hoe zit dat met jou?


Welke verlangens heb jij?


En – zijn ze misschien net wel zoals bij Jozua – door het toedoen van anderen compleet onder het stof komen te liggen? Welke keuze zou jij maken?


De keuzes die mensen om je heen maken, ben jij niet verantwoordelijk voor.

De grootste invloed en verantwoordelijkheid die je hebt, is het gedrag van jezelf.

Wat Gods verlangen voor jou ook is, het is realistisch.


Herken je Gods stem, diep vanbinnen?


Het is Gods Geest die in jou is en jou alleen maar om gehoorzaamheid vraagt.


Je bent een tempel van de Heilige Geest.


Jouw tempel is niet bedoeld om onder het stof te liggen, weggestopt onder een bank, te wachten om afgevoerd te worden door een lawaai makende stofzuiger.

Jij bent met jouw verlangens bedoelt om te schitteren, afgestoft te worden en te gaan. Want de IK BEN DIE IK BEN, is met je. Waar je ook gaat.


Wees sterk en moedig, want IK ben met je. Wat jouw verlangens ook zijn, ze zijn het waard om God hiermee te dienen.


Ken je het verhaal van de stad Jericho? De stad stond fier overeind. Machtig als het was, een stad met hoge muren. Deze reus wankelde geen moment.


Totdat het volk Israël de belofte van God ontsloot. De belofte van God aan Jozua was dat waar hij zijn voet ook zette, het aan hem gegeven zou worden. Dat vraagt moed. Dat vraagt een keuze. Vooraf, want welke stap jij ook zet, je zult reuzen tegenkomen. En jouw reus is meestal groter dan jij, maar jouw God is altijd groter dan je reus.


Met Gods kracht zal je reuzen omverblazen. Net zoals de aanbidding van het volk Israël als gevolg had dat die machtige stad Jericho als een pudding in elkaar zakte, zullen jouw reuzen ook aan kant gevaagd worden.

Welke keuze wil jij maken?


Wat is het verlangen dat diep vanbinnen leeft, maar het daglicht nog niet heeft gezien?

Doe mee met Be Courageous Day van zaterdag 2 juli 2022. Met een groep van maximaal 6 deelnemers ga jij de keuze van je leven maken, waar je geen spijt van zal krijgen. Na de Be Courageous Day ga je nog twee persoonlijke opvolggesprekken met Maurice aan, zodat je de keuze én het plan dat je op de BCD maakt, ook daadwerkelijk zal realiseren.


Ps. Is het na 2 juli 2022 dat je dit leest? Kijk ook naar onze andere diensten of plan hier een gratis adviesgesprek.


Recente blogposts

Alles weergeven

Alles mogelijk door Christus?!

Het is nogal een tekst: ‘Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft.’ Je kunt dit vinden in Filippenzen 4:13. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar geloof je dat echt alles mog

Commentaires


bottom of page