top of page

Gods plan met mijn leven

Hoe vaak heb je al de spreuk gehoord: ‘God heeft een plan met jouw leven?’


Mijn eerste gedachte is meestal: ‘En al die kinderen die het vreselijk zwaar hebben doordat ze honger hebben, oorlog meemaken?’ Of jij misschien wel, wat is Gods plan met jouw leven als je nu op dit moment in een pittige en pijnlijke fase zit?


Heeft God altijd een plan?

Heeft God altijd een plan met iemand zijn leven? Wat we in ieder geval uit de Bijbel kunnen leren is dat ieder mens gemaakt is naar Gods beeld. Zowel mannelijk als vrouwelijk ben je gemaakt naar het evenbeeld van God. En het plan voor jouw leven is dat je met de kracht van Gods Geest in welke situatie je ook bent, lijkt op dat beeld van God.Hoe ik dat doe? Simpel gezegd Jezus proberen te volgen. In de afgelopen jaren probeer ik bijvoorbeeld meer te luisteren dan te spreken, maar dat is tegelijkertijd ook een gigantische klus voor mij omdat ik nogal snel mijn mening klaar heb liggen. Of zoals ik in de blog ‘De roeping van God voor jou’ schreef: Je bent geroepen om heilig te zijn.


Dat is en blijft staan. En nu een stap verder, heeft God überhaupt een plan specifiek voor jou klaarliggen inclusief opleiding, baan, gezin en al die andere ideaalbeelden?


Jezus is de goede Herder

Afgelopen weken werd ik bepaald bij Psalm 23. De psalm van de goede herder. David begint deze ode aan de Herder door te noemen: ‘Het ontbreekt mij aan niets.’ Ondanks dat David een groot gedeelte van zijn leven koning was, heeft hij genoeg strubbelingen meegemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de periode dat hij gezocht werd door koning Saul. Maar David spreekt het uit: ‘’Er ontbreekt mij niets, ook al gaat het niet goed.’’ Iedere keer weer krijgt David voldoende kracht om te rusten en de volgende stap te nemen.


De sleutel is beschikbaar zijn

Als ik bijvoorbeeld mijn werkzame leven bekijk, zie ik dat ik iedere ervaring heb kunnen inzetten in de volgende baan. Dit begon al tijdens mijn scholieren en studentenbaantjes. Heb ik dit samen met God gedaan? Hm, toen ik 13, 14 jaar was denk ik niet. Toen ik wat ouder werd wel. Bijvoorbeeld de oprichting van een stichting in Gouda was duidelijk geleid door God. Maar ook het starten van Jozua en Kaleb is zoals ik het zie onderdeel van het plan voor mijn leven. Het bijzondere was dat ik dit niet per se zelf geleid heb, maar dat ik beschikbaar probeerde te zijn, in overleg met mijn hemelse Vader.


Dát is de sleutel, beschikbaar zijn. Liefhebben. Vertrouwen op de beloftes die God jou geeft. Laat het plan los. In 2015 heb ik biddend een droom en een doelstelling opgeschreven: In 2020 wil ik tot zegen zijn, bijdragen aan gerechtigheid in Israël en later kwam het verlangen daarbij om dit te koppelen aan tot zegen zijn in Nederland.

Deze doelstelling was ik totaal vergeten, totdat ik er in 2020 aan werd herinnerd en het plan van vijf jaar eerder erbij heb gepakt. Met Jozua en Kaleb zegenen we middels een deel van onze inkomsten een Israëlische zendingsorganisatie. En we zijn tot zegen voor Nederland door beschikbaar te zijn om jou te helpen met de verlangens die God in jouw hart heeft gelegd.


Laat jouw plan los

Laat jouw plan los, geef je over aan Jezus en Hij zal je leiden. Het gras bij de buren is dan niet groener en jij krijgt het meest voedzame gras dat er is. Dat is Gods plan voor jou, leven in overvloed. Alleen de definitie van overvloed is in Gods ogen een tikkeltje anders dan de jouwe. Gods plan met jouw leven is beschikbaar zijn, je te laten leiden door de Herder. Hij geeft je wat je nodig hebt en zal je leiden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Alles mogelijk door Christus?!

Het is nogal een tekst: ‘Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft.’ Je kunt dit vinden in Filippenzen 4:13. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar geloof je dat echt alles mog

Comments


bottom of page