top of page

Zegen voor jou

Alles wat we doen is gericht op tot zegen zijn voor jou. Zegenen is niet alleen het beste wensen, maar van God krijg je daadwerkelijk de zegen. Hoe ben jij met jouw ontdekking tot zegen, tot overvloed, voor de mensen om je heen? Een specifiek onderdeel van het zegenen is bij ons terug te leiden naar de zegen die God aan Abraham gaf. God sprak tot Abraham een overvloed uit, Abraham zou tot een groot volk worden. En door hem heen zouden alle volken op aarde gezegend worden.

Een van de definities van zegenen is 'overvloed geven'.

Mensen die Abraham en zijn nageslacht zouden zegenen, worden gezegend. Dit is naast het geloof in Jezus Christus, ook werkelijkheid geworden in het volk Israël, het nageslacht van Abraham.


Wij bieden jou een christelijk coaching programma en community waar jij jouw droom met God waarmaakt
Jouw droom met God = Gods droom voor jou

De zegen van Abraham is doorgegeven aan Isaak en Jakob. Wij als christenen hebben de opdracht om het volk Israël te zegenen, niet alleen in woorden en geestelijke steun, ook in daden. Daarom hebben wij als Jozua en Kaleb ervoor gekozen om 10% van de inkomsten uit De Ontdekking te doneren aan een Israëlische zendingsorganisatie: Tree of Life Ministries. Zodat zij hun eigen volk weer kunnen zegenen met het Goede Nieuws van Jezus Christus de Messias. Het volk Israël heeft de opdracht om een koninkrijk te zijn van priesters. Een licht te zijn voor de volken zoals je leest in Jesaja 49. Dat is de zegen die de wereld steeds meer zal ontvangen, door Jezus Christus mede via het Joodse volk. Die zegen willen wij vanuit Jozua en Kaleb helpen vermenigvuldigen, op onze kleinschalige wijze. Door te bidden, bewustwording te creëren en te geven. Zodat we met elkaar in Nederland, Israël en de wereld Gods droom voor jou ontdekken.


''Als het gratis is.''

Dit is een van de opmerkingen van mij die regelmatig herhaalt zijn in mijn ouderlijk gezin. Ooit kreeg ik bij het kopen van mijn eerste horloge de vraag of ik ook een box voor wilde hebben waar ik de horloge in kon leggen. Mijn eerste reactie als kind was; ''Als het gratis is?'' Ik had weinig begrip van geld, maar blijkbaar hield het weinige geld dat ik had mij bezig. De zegen van God is vol overvloed en nog eens gratis ook. Het offer van Jezus Christus is al gebracht, de dood is verslagen en jij mag elke dag leven uit genade. Die intense liefde mag je delen met de wereld om je heen. Op jouw manier, hoe jouw Schepper je gemaakt heeft. Wat is jouw droom? Wat zou je ooit een keer willen betekenen en doen voor jouw omgeving?


Door je aan te sluiten bij Jozua en Kaleb ga jij aan de slag met het verlangen dat in jouw hart ligt. We zijn zo benieuwd hoe jij tot zegen bent voor jouw thuissituatie, je werk, je kerkelijke gemeente of dat stukje samenleving waar jij in beweegt. Heb je steun of netwerk nodig? Je bent van harte welkom!

Ontvang de zegen van God en geef de zegen door.

Komentar


bottom of page