top of page

Ontdek God

Toen het nog kon, liep je vrolijk door de bergen en stelde je als doel de top te halen. Je bent op ontdekkingstocht. Wat roept ontdekken bij jou op? Avontuur? Verre reizen? Met een microscoop inzoomen op iets dat met het blote oog onzichtbaar is? Een wat ouder woord voor ontdekken is 'gewaarworden'. Je komt tot de ontdekking dat iets bestaat. Dat is het mooie van ontdekken. Het is alsof de mist optrekt en opeens een prachtig veelkleurig landschap voor je opengaat.


'' Wij bieden jou een christelijk coaching programma en community waar jij jouw droom met God waarmaakt. Jouw droom met God = Gods droom voor jou.''
Jouw droom met God = Gods droom voor jou

Met Jozua en Kaleb hebben we bewust gekozen voor 'Ontdekken' als allereerste kernwaarde.


Samen ontdekken we Gods droom voor jouw leven.

Welke dromen en verlangens je ook hebt, we ontdekken of dit Gods droom is voor jou en samen ontdekken we hoe jouw goddelijke verlangens realiteit kunnen worden. Naast het ontdekken van onze dromen komen we tot de ontdekking dat Israël een belangrijke rol heeft in de geschiedenis én de toekomst.


Ik denk aan het verhaal van Jozua en Kaleb. Zij gingen op pad een onbekend land te ontdekken. God had jaren geleden al tegen Mozes gezegd dat het land zou overvloeien van melk en honing. Maar ze hadden het nog niet gezien. Jij en ik leven in een wereld die in het westen over het algemeen overvloeit van welvaart. In vergelijking met derde wereldlanden hebben we een goed ontwikkeld zorgsysteem, we kunnen gebruik maken van een uitkering mochten we niet kunnen werken en wat je maar wilt kun je verzekeren. We hebben een leven gecreëerd. dat bestaat uit schijnzekerheid. De coronacrisis hakte een stuk van ons sociale leven af en wellicht raakte het onze omgeving ook persoonlijk door ziekte of overlijden van geliefden. Waar is God in tijden van crisis? Of anders gezegd, waar zijn wij in tijden van crisis?


De toekomst die voor ons ligt is tot op zekere hoogte onzeker. We weten niet wat er gaat gebeuren. Ook al krijgen we corona onder controle, de te schrijven geschiedenis kunnen we niet onder controle krijgen. Jezus roept ons op in Hem te blijven, dan zullen we vruchten dragen en vermenigvuldigen. Jezus vraagt van ons de aarde te beheren en dat kan alleen als we in relatie blijven met onze Maker. Door deel te nemen aan programma's van de Jozua en Kaleb, kan jij samen met de mensen om je heen tot zegen zijn voor het stukje aarde waar jij op leeft. Jij kan en mag de toekomst beïnvloeden. Als je beschikbaar bent zal God je vanzelf op het pad plaatsen waar je van betekenis kan zijn.


Ik bid je toe dat je beschikbaar bent. Het gaat niet om wat jij wilt, hoe jij je leven wil vormgeven.


De Vader weet wat je nodig hebt.

De droom van God voor jou. Het klinkt zo groot, het begint vaak klein. Dicht bij jou op de plek waar je bent. Weet je wat jouw droom is? Durf je toe te geven aan het verlangen in je hart? Zoek het Koninkrijk van God bij jou thuis, in de kerkelijke gemeenschap, in de straat waar je woont en met je werk. Ontdek God nu en de Vader geeft jou wat je nodig hebt in Zijn toekomst. Wil je praktijkvoorbeelden horen? Kom naar onze community en wil je je laten bemoedigen tijdens een persoonlijk proces? Meld je aan voor De Ontdekking!

Comments


bottom of page