top of page

Droom van Jozua en Kaleb

Kan jij je ook zo heerlijk verplaatsen in het verhaal van de twaalf ontdekkers? Welke kleren zouden ze aanhebben? Hadden ze van die stoffige sandalen en lange, kriebelige gewaden aan die ze met touwtjes vast hadden gemaakt? Wat aten ze toen ze op reis waren door het land Kanaän? Wat was hun reactie toen ze de machtige stad Jericho zagen of hoe reageerden ze toen ze misschien wel verstopt achter een aantal bosjes de reuzen bekeken? Waar droomden zij van na een stoffige en zware woestijnreis?


'' Wij bieden jou een christelijk coaching programma en community waar jij jouw droom met God waarmaakt. Jouw droom met God = Gods droom voor jou.''
Jouw droom met God = Gods droom voor jou

Jozua en Kaleb, twee geweldige mannen. Strijders waren het die het aandurfden om samen met tien andere leiders een onbekend land te verkennen. Duizenden jaren geleden gingen ze op weg. Voorbereid om in 40 dagen dagen een land van onder tot boven door te trekken. Alles wat ze tegenkwamen, was groot. Zelfs de druiventrossen konden ze onmogelijk in hun eentje dragen.


Jozua leefde dicht bij Mozes, hij was zijn assistent. Jozua wist ongetwijfeld van de belofte dat het land dat ze nu aan het ontdekken waren, beloofd was als hun nieuwe thuis. De toekomst lag open. Hoe mooi de toekomst ook leek, onmogelijk was een woord dat de situatie beter typeerde. De andere ontdekkers durfden het niet aan om het beloofde land te betrekken.

De droom voor het volk was begonnen bij God de Vader, Hij had beloofd aan Abraham dat zijn nageslacht het land van Israël zouden ontvangen.


Jouw droom heeft impact voor de volgende generaties.

Israël, een land en een volk dat nooit gestopt is met leven. Eeuwenoude beloftes en profetieën wijzen erop dat het nageslacht van Abraham geheiligd is, apart gezet is. Bedoeld is om een zegen te zijn voor de wereld. Bedoeld om een les te zijn voor ons allen. In 1948 is een land opnieuw geboren dat tegen alle logica in nu decennia later nog bruist. Niet alleen het land is hersteld en bloeiende, zelfs het geestelijk leven en het geloof in Jezus de Messias is ruimte aan het krijgen. Ezechiël, de profeet die een schokkend visioen zag van een dal vol skeletten, hoorde een oorverdovend geruis waarmee de botten naar elkaar toekropen en huis en vlees de beenderen bedekten. Geest van leven was geprofeteerd en nu, in onze eeuw, komt deze profetie tot leven.


Jozua en Kaleb hadden tijdens hun ontdekkingstocht echt geen idee wat de generaties na hun zou meemaken. Feit is wel dat hun ontdekkingstocht van invloed heeft op de volgende generaties. Zij hebben zich met God ingezet om te bouwen aan een droom die nooit stopt. Een fysieke plaats waar God ging wonen en te vinden was. Offers werden gebracht totdat in Jezus Christus de straf gedragen werd.


Jozua en Kaleb hebben Gods droom voor hun leven ontdekt en uitgevoerd. Zij hebben een basis gelegd waar geslachten na hun op voortgebouwd hebben. Wat is jouw droom? Wat is jouw verlangen? Hoe maak je dit waar? Leer van Jozua en Kaleb door je aan te melden voor De Ontdekking en sluit aan bij onze community.

Maak je droom waar en je bent tot zegen!

'' Wij bieden jou een christelijk coaching programma en community waar jij jouw droom met God waarmaakt. Jouw droom met God = Gods droom voor jou.''

Comentários


bottom of page