top of page

''Wij zegenen de wereld door christenen vrij te zetten in hun bestemming.''

Maurice de Korne Christelijke coach van Jozua en Kaleb

Maurice de Korne

Founder en christelijke coach

bij Jozua en Kaleb

Telefoon

+31 6 50 84 73 61

Email:

Adres:

Passage 240
2741GS Waddinxveen

Wie is Maurice

Voor de mensen die van een overzicht houden, hieronder vindt je een prachtige tijdlijn. Maar eerst mijn persoonlijke verhaal. Ik ben getrouwd en vader van een prachtige zoon. Toen ik directeur was van een stichting, genoot ik enorm. Maar ergens was er een onvervuld verlangen. Ik wist niet goed wat het was, het had te maken met mijn plek in Gods Koninkrijk. Zo werd ik de eerste klant van Jozua en Kaleb en tot op de dag vandaag ben ik ieder moment dankbaar dat ik via Jozua en Kaleb een christelijke coach mag zijn en vele christenen concreet op weg kan helpen in hun bestemming. Het is een enorme vervulling als jij je plek inneemt in Gods Koninkrijk. Keertje sparren over jouw verlangen of jouw plek in Gods Koninkrijk?

De tijdslijn van Maurice met Jozua en Kaleb

April 2024

April 2023

April 2022

April 2021

April 2020

2016-2022

2015

Halleluja. God is goed. We kijken uit naar wat de Heilige Geest door ons heen gaat doen dit jaar. Ontdek jouw plek in Gods Koninkrijk.

Eén jaar full time! Wauw. Wat een feest. De diensten van JK zijn flink aangescherpt. De missie staat nog als een huis: 'De wereld zegenen door christenen vrij te zetten in hun bestemming. Maar het meest mooie van allemaal is dat de kracht van Gods Geest steeds meer begint te stromen. Maurice droomt ervan een team te bouwen, te professionaliseren en verdiepen. En vooral: Is dit het kantelpunt in Nederlands christelijke geschiedenis dat steeds meer christenen volledig hun plek in Gods Koninkrijk innemen?

Dit was het moment dat Maurice zich full time ging richten op Jozua en Kaleb. Een van de spannendste, maar mooiste momenten in zijn leven. Vertrouwen op God kwam nu wel heel dichtbij.

19 april was de dag dat Jozua en Kaleb ingeschreven stond bij de Kamer van Koophandel. De missie? De wereld zegenen door christenen vrij zetten in hun bestemming.

Tijdens een gebed kwam het verhaal van Jozua en Kaleb Maurice haarscherp voor ogen. Het was alsof God sprak: 'Er zijn nog heel veel christenen die nog niet in hun beloofde land zijn.' Neem ze mee en leer ze te leven net als Jozua en Kaleb, vol vertrouwen Gods toekomst in en versla de reuzen die op hun pad komen.

Maurice kreeg het idee in de schoot geworpen om een stichting in Gouda te starten waar jongeren geënthousiasmeerd werden maatschappelijke impact te maken. Maurice werd hier directeur en per jaar werden soms honderden jongeren betrokken.

Maurice schreef tijdens zijn studie Maatschappelijk Werk in opdracht van de minor Discipelschap & Leiderschap aan de Christelijke Hogeschool Ede een plan. Wat heeft God in jouw leven gedaan en waar word je op voorbereid? Een abstracte doelstelling kwam eruit: 'In 2020 ben ik onderdeel van een project dat zowel Israël, Nederland als uiteindelijk de wereld tot zegen is.'

Onze missie en visie

Onze missie is: De wereld zegenen door christenen vrij te zetten in hun bestemming.


Onze visie is: Wij geloven dat iedere christen uniek gemaakt is naar Gods beeld. Iedereen is waardevol en mag in volledige vrijheid zijn of haar plek in Gods Koninkrijk innemen. God is een levende, sprekende en liefdevolle Vader die het beste met jou voor hebt. Hij gelooft in jou. Wij zien gebeuren dat zowel in Nederland als wereldwijd steeds meer christenen hun plek innemen en no matter what Jezus willen volgen. Nieuwe initiatieven en bedrijven zullen gelanceerd worden, christelijke leiders nemen op pure manier met Gods Geest steviger hun positie in en weten wat God aan hun gegeven heeft.

Deze beweging stimuleren we door 1-op-1 christelijke coaching aan te bieden en trainingen en events te organiseren. Zowel voor ondernemers en (groeiende) leiders! 

Wij geloven in jou.

bottom of page